Ibland är gröten inte populär, trots att den är nyttig och utgör ett perfekt första mål på dagen. Många gånger får barnen hård mage av vetemjölet. De blir helt enkelt förstoppade. Prova då att byta ut vetemjölet mot havregrynet. Det här är ett fantastiskt alternativ till vanliga plättar där vetemjölet kan bytas ut mot havregryn. Havre kryllar av fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Svensk havre hör till världens bästa eftersom klimatet lämpar sig att odla den här i Sverige. Tänk på att försöka byta ut vetemjölet mot havregrynet.
Här kommer räddningen. Gröten går också att variera genom att klickas ut på plättlaggen. Genast kan man se piggare ögon och större aptit hos barnen. Ni får här ett grundrecept som också går att variera med olika typer av frukt och bär.
Till två plättlaggar (och lite för mycket för två personer):
1 dl havregryn
2 dl vatten
lite salt
2 ägg
½ dl vetegroddar
1 dl dinkelmjöl
1 dl vatten
1-2 tsk kardemumma
½ dl hackad mandel1-2 tsk bakpulver
1-2 bananer i små bitar
Blanda havregryn, vatten och salt i en skål och koka upp på spisen. Vispa ägg och rör i gröten och de övriga ingredienserna. Stek plättlagg på medelhög värme.