Gör vårrullar med dina barn

Vårrullar är en fantastisk rätt som alla barn skriver under på, särskilt om de får vara med och skapa dem själv.

Det är inte lätt att få tag i receptet till degen som gör vårrullarna spröd och knaprig. Efter en titt på nätet inser jag att de flesta som givit sig på vårrullar antingen använder sig av recept på mördeg eller filodeg, men jag fann det riktiga receptet som man gör vårrullar av.

Degen heter Wonton och görs enligt följande:

Ta 2,5 dl vetemjöl och placera ett knäckt ägg i mitten. Blanda runt tills hela ägget lösts upp i mjölet. Lägg i 2 tsk salt. Sedan häller du på 0,25-0,5 dl vatten för att få själva degen. Jobba ihop den och ställ sedan in den i kylen för att den ska bli mer lätthanterlig. Ställ in den under och över en fuktad duk.

Nu kommer det bara till att bestämma sig för vad de ska innehålla.
Det är det fina med vårrullar. De kan innehålla precis allt. Vitkål, rödkål, lök, morötter, groddar, kryddor och örter. Rulla ut degen så tunt du bara kan, pensla i kanterna med äggvita så blir det lättare att stänga den, och placera sedan fyllningen i mitten.

Sänk sedan ner dem i olja och låt dem få en gyllenbrun färg. Efter mycket experimenterande kom jag fram till att långsmala som ändå inrymmer en hel del fyllning passar mig bäst.

Till midsommar gjorde vi midsommarvårrullar med fruktig mango i som förrätt. De går att variera efter säsongsanpassade primörer och grödor.

Lycka till

 Gör vårrullar med dina barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *