Det här brödet är både nyttigt, enkelt och roligt att baka ihop med barnen. Det är fullt med fibrer och mättar innan eller efter barnen kommer hem från skolan.
Det här behöver du till 24 st bröd du får ut ur långpannan
50 gr jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 msk brödsirap
1/2 msk salt
2 dl havregryn
4 dl grahamsmjöl
Ca 4 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen löst sig. Blanda in alla ingredienser utom vetemjölet. Till sist kan du blanda i vetemjölet så degen släpper degbunken. Täck över och låt jäsa 30 minuter. Lägg den i långpannan, smord eller med bakplåtspapper. Kavla eller platta ut degen och skåra med kniv. Räcker till 24 bitar. 15-20 minuter i ugn i 225 grader.
Håller sig länge och blir inte torrt. Man skär sedan igenom brödet och lägger pålägget inuti som i en hamburgare.